Funderingar kring semlor

Hej igen!


Egentligen är det ju inte så mycket att fundera över.

Semlor är så otroligt goda - man vill bara ha! Jag älskar semlor!


Har förstått att man kan äta semlor på lite olika sätt;
- till en kopp kaffe / te
- till ett glas varm mjölk
- i en djup tallrik med varm mjölk

Personligen föredrar jag det sista alternativet, och gärna med riktigt het mjölk.

Sen finns det ju olika sorters semlor också;
- den klassiska semlan på vetedeg, fylld med mandelmassa och toppad med grädde
- som ovan men bullen bakad på wienerdeg
- som ovan men bullen bakad på karlsbaderdeg
- den klassiska vetesemlan fylld med vaniljkräm och toppad med grädde
- den klassiska vetesemlan fylld med mandelmassa blandad med grädde (kallas ibland för "Groda")

Av ovanstående föredrar jag nog den klassiska vetesemlan fylld med mandelmassa och toppad med grädde men semlan bakad på karlsbaderdeg är heller inte att förakta om man säger så.

Hur kom jag då in på semlor. Jo på väg hem efter eftermiddagens långpromenad (10439 steg enligt pedometern) passerade jag Konditori Siljan och begäret blev för stort. Det var bara att gå in och köpa en semla (OK, jag erkänner - det blev visst två! Således "semlor").

Riktigt, riktigt gott!

Frågan nu är, hur många steg går det på en semla - jag saknade nämligen info om "Näringsvärde per 100g" - men är rätt övertygad om att jag fick två riktigt lätta semlor!

Ha det gott! (Vill ni ha det riktigt, riktigt gott ska ni köpa 2 semlor på Siljan gott folk!)

Vi hörs!




             Älskar dig!


Kommentarer
Postat av: Semla L

Sassa brassa mandelmassa...

Själv föredrar jag semla utan bröd.

2009-01-17 @ 23:39:53
Postat av: Leksingen

Att äta bara grädden och mandelmassan går ju också för sig - men då tror jag inte det kan kallas för semla.

Det går nog under benämningen "smaskens för gottegrisar".

2009-01-18 @ 08:50:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0