Funderingar kring glass
Hej igen!
Ikväll har Leksand spelledigt. Grabbarna tränar dock hårt under veckan och hinner med 6 ispass innan matchen mot Mariestad på fredag. "Kvällens match" blir troligtvis Troja/Ljungby mot AIK. Jag tror att Troja/Ljunby måste ta poäng för att hänga på Almtuna och Mora i jakten på direktplatsen till Kvalserien. Hissar doch ett varningens finger för Huddinge som mycket väl kan ta poäng av Almtuna hemma i Björkängshallen. Mora kanske återtar tredjeplatsen efter dagens omgång!
- "Pappa, vet du vad fördelen med att äta glass på vintern är", kom yngsta dottern och sa när jag hämtade henne på fritids".
- "Nej, vadå", svarade jag.
- "Jo den räcker betydligt längre när det är kallt. Den smälter ju inte lika fort!", svarade hon.
- "Jaha, men du äter ju inte glass ute på vintern, eller hur? kontrade jag.
- "Nej, det såklart, men man kan ju äta inne och öppna fönstret lite på glänt", kontrade hon i sin tur!
End of discussion, som man säger!
Dottern gillar pinnglass, speciellt Piggelin och Magnum Classic, och så Marängswiss förståss.
Själv gillar jag gräddglass som man lägger upp i en skål eller ett dessertglas och "piffar till". På sommaren är det alltid gott med färska bär till glassen, typ jordgubbar, hallon eller blåbär. Och då ska det naturligtvis vara vaniljglass, gärna GBs Gammaldags vanilj. För att bättra på gräddsmaken brukar jag dessutom hälla vipgrädde över glassen och bären. Helt sjukt brukar dom andra säga. Sjukt gott brukar jag kontra med!
I väntan på sommaren och färska bär ska ni få tips på tre riktigt goda glassdeserter som "fungerar" året om;
1) Fyll ett dessertglas med Häagen-Dazs BAILEYS, häll över iskall BAILEYS och toppa med en stor klick vispgrädde.
Berusande gott! Men låt bilen stå för det vill gärna bli mer än en portion. Och låt barnen få dessert nr 3 nedan istället!
2) Fyll en skål med Mövenpick Pistachio, strö över kanderade pistagenötter och häll över en skvätt vispgrädde.
Vill ha mer!
3) Fyll en skål med SIA Marängswiss, smält en bit Marabou Apelsinkrokant och häll över, toppa med en klick vispgrädde.
"Barnkalas" för både små och stora!
Till "vardags" går det naturligtvis bra med ett budgetalternativ; 3 kulor GBs Gammaldags vanilj + 3 msk varm hjortronsylt. Glöm dock inte den där skvätten vispgrädde över glassen innan du lägger upp hjortronen. Pricken över i:et, så att säga!
Keep it cool folks!
Vi hörs!
Ikväll har Leksand spelledigt. Grabbarna tränar dock hårt under veckan och hinner med 6 ispass innan matchen mot Mariestad på fredag. "Kvällens match" blir troligtvis Troja/Ljungby mot AIK. Jag tror att Troja/Ljunby måste ta poäng för att hänga på Almtuna och Mora i jakten på direktplatsen till Kvalserien. Hissar doch ett varningens finger för Huddinge som mycket väl kan ta poäng av Almtuna hemma i Björkängshallen. Mora kanske återtar tredjeplatsen efter dagens omgång!
- "Pappa, vet du vad fördelen med att äta glass på vintern är", kom yngsta dottern och sa när jag hämtade henne på fritids".
- "Nej, vadå", svarade jag.
- "Jo den räcker betydligt längre när det är kallt. Den smälter ju inte lika fort!", svarade hon.
- "Jaha, men du äter ju inte glass ute på vintern, eller hur? kontrade jag.
- "Nej, det såklart, men man kan ju äta inne och öppna fönstret lite på glänt", kontrade hon i sin tur!
End of discussion, som man säger!
Dottern gillar pinnglass, speciellt Piggelin och Magnum Classic, och så Marängswiss förståss.
Själv gillar jag gräddglass som man lägger upp i en skål eller ett dessertglas och "piffar till". På sommaren är det alltid gott med färska bär till glassen, typ jordgubbar, hallon eller blåbär. Och då ska det naturligtvis vara vaniljglass, gärna GBs Gammaldags vanilj. För att bättra på gräddsmaken brukar jag dessutom hälla vipgrädde över glassen och bären. Helt sjukt brukar dom andra säga. Sjukt gott brukar jag kontra med!
I väntan på sommaren och färska bär ska ni få tips på tre riktigt goda glassdeserter som "fungerar" året om;
1) Fyll ett dessertglas med Häagen-Dazs BAILEYS, häll över iskall BAILEYS och toppa med en stor klick vispgrädde.
Berusande gott! Men låt bilen stå för det vill gärna bli mer än en portion. Och låt barnen få dessert nr 3 nedan istället!
2) Fyll en skål med Mövenpick Pistachio, strö över kanderade pistagenötter och häll över en skvätt vispgrädde.
Vill ha mer!
3) Fyll en skål med SIA Marängswiss, smält en bit Marabou Apelsinkrokant och häll över, toppa med en klick vispgrädde.
"Barnkalas" för både små och stora!
Till "vardags" går det naturligtvis bra med ett budgetalternativ; 3 kulor GBs Gammaldags vanilj + 3 msk varm hjortronsylt. Glöm dock inte den där skvätten vispgrädde över glassen innan du lägger upp hjortronen. Pricken över i:et, så att säga!
Keep it cool folks!
Vi hörs!
Kommentarer
Postat av: Emma
Tack för många bra glasstips.Observera att man inte kan köra bil efter tips nr 1. Don't drink and drive... Samt att denna variant inte lämpar sig för barn (om man inte vill att de ska somna fort).
Postat av: Leksingen
Du har så rätt!
Ska genast gå in och lägga in en varningstext om detta!
Men jag kan verkligen rekommendera den här glassdesserten. Dock är det långt ifrån alla butiker som har Häagen-Dazs sortiment och tyvärr är deras glass rätt dyr - men smakar det så kostar det!
Trackback